‘Ik wil creatiever leren schrijven!’

‘Kunnen jullie onze redactie beter leren schrijven?’ Nou, graag! We barsten van de creatieve ideeën voor teksten.

Creatief denken is heus geen talent. Je kunt het leren. Dat kunnen onze cursisten alleen maar beamen. We hebben talloze redacteuren, woordvoerders, bloggers en communicatieprofessionals opgeleid. Bij SOVAK, de Landmacht, Mosadex, de Politie, SWK Facet, Trip Advocaten, de Rabobank en diverse gemeentes schrijven ze inmiddels heel anders dan eerst.

Over het project:

De opleidingsvraag: een training voor de redactie

Ze hebben weinig of juist heel veel ervaring. Maar ze willen altijd creatiever leren schrijven. ‘Hoe maak ik een lead die de lezer de tekst in trekt? Hoe maak ik een kop? Hoe zorg ik voor goede tussenkoppen? Hoe kan ik saai nieuws toch leuk brengen?’

 

Onze visie: saai nieuws bestaat niet

De meest gemaakte valkuil? Een chronologische beschrijving van een werkproces; een verslag van een bijeenkomst bijvoorbeeld. Inderdaad: saaier kan niet. Gelukkig bestaat er geen saai nieuws. Je kunt iets alleen wel heel saai brengen. Of heel leuk. Wij leren om persberichten, artikelen, nieuwsbrieven, flyers, social media-berichten of mailings van een verrassende insteek te voorzien.

 

De aanpak: creatief schrijven kun je leren

Wat een opluchting: je hoeft niet creatief te zijn om creatief te leren schrijven. Eén tip van de sluier: wat is de meest voor de hand liggende aanpak om je verhaal te brengen? Kies dan het tegenovergestelde. Alles begint met de juiste insteek van je verhaal. Vervolgens leer je om met verschillende perspectieven te werken. Hoe je een doelgerichte opbouw kiest. Welke schrijfstijl je hanteert. En we overladen je met ideeën voor de lead, voor koppen, voor beeld, voor tussenkoppen. Schrijven is fun!

 

Aan de slag?

Bel Liesbeth gerust! Ze brainstormt graag met je over een manier om jouw schrijfvaardigheden of die van je redactie naar een hoger plan te krijgen. Je kunt haar ook inschakelen voor het schrijven van een creatieve tekst. Benieuwd naar onze trainingen? Lees vast eens over onze trainingen die gaan over creatief en commercieel schrijven.