Nederlandse Spelling

Oh, wat kunnen we toch worstelen met alle taalregels. En dan veranderen ze óók nog ieder jaar – lijkt het wel. Niet te doen, toch? Welnee. Zo moeilijk is het allemaal niet. Je kunt veel op gevoel doen. Je hoeft zeker niet alles uit je hoofd te leren. Als je maar weet waar je het juiste antwoord kunt vinden als je twijfelt. En dat leren we je graag tijdens een training Nederlandse Spelling!

Je mag zelf kiezen welke onderwerpen we behandelen
Alle vragen zijn welkom in een spellingsprogramma. Bijvoorbeeld deze:

  • Kun je me de d/t-regels uitleggen?
  • Hoe vervoeg ik Engelse werkwoorden? Bijvoorbeeld downloaden, whatsappen of deleten?
  • Het verschil tussen zij, hun en hen. Heb ik dat geleerd op school?
  • Wanneer schrijf je een woord aan elkaar of los? Is halfuur en gebruikmaken écht aan elkaar?
  • Welk koppelteken gebruik ik wanneer? Geüpdatet, ge-sms’t. A4’tje en A4-formaat. Wow.

En je kiest zelf op welke manier je wilt leren
Een spellingsprogramma kunnen we op allerlei manieren geven. Als een workshop bij jullie op kantoor. Als blended learning, met online oefeningen vooraf of achteraf. En als je wilt, een taaltoets.

Bijvoorbeeld zoals bij woningcorporatie Talis. Daar wilden ze een aanpak die niet te moeilijk en niet te makkelijk was. En graag met een goed resultaat. We organiseerden een opleiding in vier stappen.

Stap 1: een wervende actie vooraf
Met een artikel op intranet en een taalquiz tijdens de lunch. Hoe heb jij gescoord?

Stap 2: een leuke workshop op kantoor
De deelnemers konden zelf de onderwerpen kiezen. Waar worstel je nu écht mee? De regels en oefeningen vliegen je om de oren. En er mag gelachen worden…

Stap 3: tips en oefeningen in je mailbox
Spellen leer je door te herhalen en te oefenen. We maken het graag makkelijk. Gewoon een kort artikeltje lezen en vijf vragen beantwoorden. En je bent weer helemaal bij.

Stap 4: de taaltoets!
Nu even serieus: wat heb je opgestoken? Met een toets achteraf voelen we de deelnemers aan de tand. Het grote voordeel: iedere deelnemer wil goed scoren. Hoe je dat doet? De theorie herhalen, een extra oefening doen, achtergrondinfo ophalen. Iedereen leert op zijn eigen manier.

Spelling saai?! Echt niet!
Wij begrijpen heus wel dat niet iedereen staat te springen om een workshop over taal<gaap>regels te volgen. Maar wacht maar tot je bij ons in de zaal zit. Het wordt superleuk. Met grappige voorbeelden, weetjes en een interactief programma verveelt niemand zich. Bovendien zorgen we voor een veilige sfeer in de groep.

>>> Een spellingsprogramma organiseren? Bel Marije!