Van buiten naar binnen denken – communiceren met burgers

Mensen willen geen bouwvergunning. Nee, ze willen een aanbouw. Zodat hun kinderen allemaal een eigen slaapkamer hebben. En het wasgoed niet langer overal in huis hangt. En als je dáárover praat met de klant. Als je vervolgens uitlegt wat daar allemaal voor nodig is. Dan krijg je een heel ander gesprek.

Leer van buiten naar binnen denken

Eerst de klant. Dan jouw werkproces. De communicatie met een klant verloopt een stuk soepeler als je kunt inspelen op zijn motieven. Het resultaat?

  • Je bereikt als gemeente eerder je doel.
  • De relatie met de burger verbetert enorm.
  • Je bent minder tijd kwijt met een dossier.

Een training speciaal voor gemeentes

We hebben speciaal voor gemeentes een training ontwikkeld over van buiten naar binnen denken in brieven en e-mails. Of aan de telefoon. Of tijdens een gesprek. Met casussen van de deelnemers zelf gaan we aan de slag. Je leert denken in klantmotieven. En je leert helder communiceren op B1 niveau.

Voor wie?

  • Je hebt regelmatig contact met burgers: schriftelijk of mondeling
  • Je werkt bij de gemeente of een andere organisatie in de publieke sector.
  • Je wilt op een zinvolle en heldere manier leren communiceren over serieuze onderwerpen.

Werkwijze

Deze training duurt 2 dagdelen. Al na het eerste dagdeel ziet jouw communicatie er heel anders uit. Iedere deelnemer levert 2 tot 3 brieven of e-mails of casussen aan. Na het eerste dagdeel van de training lever je opnieuw teksten of casussen aan waarin je de tips hebt toegepast. Het trainingsprogramma is namelijk volledig gebaseerd op eigen materiaal van de deelnemers. Alle voorbeelden en oefeningen halen we uit de eigen materiaal. Op die manier ontwikkelen we een training waar je direct mee aan de slag kunt in de dagelijkse praktijk.

Studiemateriaal

Je ontvangt een hand-out met een herschrijving en alle oefeningen. Je krijgt na afloop van de training de presentatie met de belangrijkste sheets. En we delen een handige samenvatting voor op je bureau uit.

Praktische gegevens

  • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.
  • De training duurt 2 dagdelen.
  • We geven de training bij jou op kantoor.
  • Je kunt deze training ook individueel volgen. In overleg bepalen we dan de duur van de training.

Past deze training bij jou?

Wat wil je bereiken met jouw communicatie? Wil je een training voor één persoon, voor een groep? Of gaat het je om een volledig veranderingstraject binnen de organisatie? Alles kan. Bel of mail ons gerust. We brainstormen graag met je verder.